Passionshistorien – växelläst – fem delar

30,00 kr

Häftet innehåller förutom passionshistorien även en ordning för kvällsandakt – ett enkelt completorium – samt en tonsättning av ”Herrens lidande tjänare”, Jes 52:10–53:12.

Tillgänglighet: I lager (kan restnoteras)

Passionshistorien (av latin passio ”lidande”) är berättelsen om Jesu lidande och död och omfattar firandet av det osyrade brödets högtid i den övre salen, tillfångatagandet i Getsemane, förhöret inför Stora rådet, Pilatus dom, gisslandet, törnekröningen, Golgatavandringen, korsfästelsen, döden och gravläggningen.

Den som först sammanställde passionshistorien ur de fyra evangelierna var Martin Luthers trogne medarbetare Johannes Bugenhagen. Den fanns med i Den svenska psalmboken t.o.m. 1937 och ofta även i äldre svenska bibelutgåvor.

Passionshistorien i detta häfte är hämtad från The Wartburg Project, https://wartburgproject.org, och bygger på samma princip. Den väver samman de fyra evangelisternas återgivningar av Jesu lidandes historia till en fyrstämmig kör för att ingen enskild detalj i Jesu lidande ska gå förlorad.

Häftet innehåller förutom passionshistorien även en ordning för kvällsandakt – ett enkelt completorium – samt en tonsättning av ”Herrens lidande tjänare”, Jes 52:10–53:12, i fem delar av Ewerth Richardsson, Piteå, efter ett förslag till indelning och refräng av dr John Brug.

© Lutherska Bekännelsekyrkan 2022. 40 sidor.

pdf-version

Vikt 0,08 kg

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.