Martin Luthers befriande upptäckt – det villkorslösa evangeliet

30,00 kr

Ett häfte som i kort form berättar om det väsentliga i Martin Luthers reformatoriska verk: det villkorslösa evangeliet. 32 sidor.
Vid köp av minst 5 ex 25 kr/st. Prissänkt.

Tillgänglighet: I lager

Artikelnr: 325 Kategori: Etiketter: ,

Varför firar vi reformationens 500-årsjubileum under 2017? Vad var det nya som började med hammarslagen i Wittenberg den 31 oktober 1517?

Martin Luther hade kämpat länge för att få frid i sitt samvete. Han gjorde allt som klostret föreskrev för honom som munk, men han fann ingen frid. Först efter flera års kamp, något år efter teserna mot avlaten, fann han nyckeln. Den fann han i evangeliet som försäkrar syndaren att Gud ger sin rättfärdighet för Kristi skull av nåd genom tron. Denna nåd får inte bindas upp av villkor, som den romersk-katolska kyrkan hade gjort, utan den räcks åt oss helt utan villkor.

Som professor föreläste Martin Luther kontinuerligt om olika bibelböcker och hans studier i Skriften hjälpte honom så småningom fram till principerna Tron allena, Nåden allena och Skriften allena. Han skrev sammanlagt 350 böcker, antingen med sin egen penna eller med hjälp av sina studenter som skrev ner hans ord. Dessutom var han den som först översatte Bibeln till tyska. Luthers betydelse för europeisk historia och kultur kan inte överskattas.

I detta häfte berättar Seth Erlandsson om Luthers viktiga nyupptäckt av det villkorslösa evangeliet och ger en kort översikt över viktiga milstolpar i Luthers liv. För den nyfikne ger häftet en god introduktion till Luthers liv och tankar.

Vikt 0,04 kg
Bindning

Författare

Förlag

Format

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.