Information om Kristus vårt Ljus

Vi lanserar nu ett omfattande material för barnarbete. Materialet är översatt från engelska. Originalet har getts ut av WELS under namnet ChristLight. Huvudöversättare är Gunilla Hedkvist som också ansvarar för layouten i de översatta häftena. Materialet kommer att finnas för fem åldersgrupper: Förskolan, åk 1–2 (”miniorer”), åk 3–4 (”juniorer”), åk 5–6 (”Bibelstudier för unga”) och temahäften för 13–15-åringar.

”Förskolan” och ”Bibelstudier för unga” följer på sätt och vis kyrkoåret. Det är sammanlagt 117 lektioner fördelade på tre år. 39 lektioner per år, fördelade på tre häften med 13 lektioner i varje. Varje årgång börjar med skapelsen och några lektioner ur GT på hösten – Jesu födelse lagom till jul – Jesu verksamhet under Epifania – hans lidande under fastan – Jesu uppståndelse m.m. från påsktiden och framåt.

Åk 1–2 (Miniorer) och 3–4 (Juniorer) består av två årgångar: en med berättelser ur GT och en med berättelser ur NT. Varje ”lektion” innehåller en A-berättelse och en B-berättelse. Åk 1–2 gör A-berättelsen tillsammans med en med lärare och läser B-berättelsen hemma med föräldrarna. För åk 3–4 är det tvärtom: A-berättelse läser barnen hemma med föräldrarna och B-berättelsen har lärarledd genomgång. Det är exakt samma berättelser i kursen för miniorer och juniorer. Det som skiljer är vilken berättelse som har en lärarledd genomgång.

Materialet produceras efter hand. Inom kort föreligger årgång 3 för förskolan och årgång 2 för Bibelstudier för unga. Elevmaterialet kan köpas à 150 kr (för minst 10 ex i valfri uppsättning betalas 100 kr/ex). Förskolmaterialet kostar 100 kr (mängdrabatt 70 kr). Till varje häfte finns en lärarhandledning med detaljerade lektionsplaneringar och arbetsblad med pyssel och sånger som kan kopieras ut. Lärarhandledningarna laddas ner som pdf. Dessa kostar 200 kr, utom en introduktion till varje lektionsserie som är gratis.

Lärarhandledningarna finns här. När produkterna finns till salu kommer de att läggas ut i produktsortimentet.

 

Översikt över hela materialet

Alla serier har tre häften à 13 lektioner per årgång. Förskolans häften är stiftade med 26 sidor och de övriga spiralhäften med 52 sidor. Temahäftena för 13–15-åringar kommer senare.

Förskolan

Årgång 1
Årgång 2
Årgång 3 (kommer snart)

Miniorer

Gamla testamentet
Nya testamentet (börjar publiceras i december 2024)

Juniorer

Gamla testamentet
Nya testamentet

Bibeln och jag – bibelstudier för unga

Årgång 1
Årgång 2 (kommer snart)
Årgång 3